Clannad

In A lifetime - Farewell Tour
Philharmonie & Patronaat presenteren
wo 13 apr ’22 20:00 - 22:30
wo 13 apr ’22
20:00 - 22:30
 • wo 13 apr ’22
  20:00 - 22:30
  Pauze 21:00
  Philharmonie,
  Philharmonie Grote Zaal
  Geweest

De naam Clannad zal bij veel muziekliefhebbers de harten sneller doen kloppen! De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. In 2022 neemt de wereldberoemde band afscheid van zijn fans met een internationale farewell tour met als titel ‘In A Lifetime’

Grote songs als de film-soundtrack ‘Harry’s Game’ en ‘I will find you’, staan in ieders geheugen gegrift. Net als ‘In A Lifetime’, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.

Na het overlijden van oprichter Padraig Duggan in 2016 heeft het overgebleven oorspronkelijke ‘founding quartet’ Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan versterking gekregen van Aisling en Paul, dochter en zoon van Moya Brennan. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid, blijkend uit de nog immer mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

Goed om te weten 

 • Dit concert is in de Philharmonie, in samenwerking met Patronaat
 • 19:00 open en 20:00 aanvang
 • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster
 • Website: Clannad


English

Clannad’s repertoire is of an inimitable power and versatility. Elements of (folk) rock, traditional Irish ballades and New Age are brought together in a unique blend. A sound that carries us to the wildness and melancholy of the landscape of Donegal, where Clannad’s roots lie. Clannad make music of timeless power and beauty, as demonstrated by the ongoing immense popularity Clannad enjoy in the year in which the band celebrates its fiftieth birthday.

Een nieuw, uniek en uiterst swingend programma