U bent van harte welkom in de Philharmonie en de Stadsschouwburg

In het sfeervolle, historische Haarlem liggen de Philharmonie en de Stadsschouwburg. Twee gebouwen die een rijke cultuur en historie ademen. Beide locaties beschikken over grandioze zalen met een klassieke uitstraling en een unieke architectuur. De gebouwen zijn voorzien van alle moderne gemakken, waardoor zij zich bijzonder goed lenen voor zakelijke en culturele verhuur en diverse evenementen. De multifunctionele zalen en foyers zijn voorzien van state-of-the-art geluidstechniek, geavanceerde visuele hulpmiddelen en WiFi. Wij bieden topservice en maatwerk voor al uw feestelijkheden, congressen, beurzen en andere zakelijke en culturele evenementen. Ervaar de ongekende mogelijkheden voor uw zakelijke evenement. Kijk snel naar alle mogelijkheden en neem contact met ons op.

  

  

  

Ervaar de culturele historie van Haarlem

De historische binnenstad van Haarlem heeft meer dan 1.000 beschermde monumenten en is daarmee na Amsterdam de tweede monumentenstad van ons land. Bijzondere restaurants, exclusieve winkels en gezellige borrellocaties dragen bij aan het sfeervolle en gemoedelijke centrum. Van oudsher staat Haarlem ook bekend als een stad van kunst en cultuur. Het Noordzeestrand (Zandvoort en Bloemendaal) bevindt zich slechts op ca. 10 km afstand en Schiphol is bereikbaar binnen 15 minuten. Haarlem beschikt over elf hotels met ruim 1.100 bedden, waarvan 5 hotels met ruim 200 bedden zich in de oude binnenstad bevinden. De overige hotels zijn gelegen aan de rand van het centrum. Kortom, een stad met uitgekiende mogelijkheden voor meetings en congressen.

Onze zalen

In Philharmonie Haarlem, met zijn hoge plafonds en kroonluchters gecombineerd met industriële architectuur en ingericht met Dutch Design meubilair, kan veel! Alle zalen en foyers zijn voorzien van WiFi en state-of-the-art techniek. De Stadsschouwburg kenmerkt zich door een exclusieve en warme uitstraling. De zaal en foyers kunnen afzonderlijk worden gehuurd, maar het is ook mogelijk het hele pand exclusief te huren voor uw evenement. Van een intieme workshop tot een grote beurs, alles kan in de Stadsschouwburg & Philharmonie.

Download overzicht zalencapaciteit

Wat zo mooi is aan de Philharmonie is dat het een congres- en vergaderlocatie is met ongekende mogelijkheden. De locatie is itiem. Het 19e-eeuwse gebouw heeft een prachtige klassieke uitstraling en oogt compact omdat alle subzalen rond de Grote Foyer gesitueerd zijn. De zalen zijn van een dusdanige grootte dat je er zowel een klein als groot congres kunt organiseren (van 20 tot 1.850 personen). De Grote Foyer heeft een enorme hoogte, waardoor je met standbouw alle kanten op kunt. Tenslotte beschikt de plenaire zaal over een flexibele vloer, die elk denkbare opstelling mogelijk maakt: een feest, extra beurscapaciteit of een diner. De Philharmonie is met recht een multifunctionele locatie.