Goed om te weten tijdens uw bezoek

Apparatuur al uit?
U wordt verzocht uw mobiele telefoon en andere elektronische apparatuur volledig uit te zetten. Deze storen de elektronica in het theater en uw medebezoekers. Zonder uitdrukkelijke toestemming van Stadschouwburg & Philharmonie Haarlem is het niet toegestaan in de zaal video-, geluidsopnames en/of foto‘s te maken.

Leeftijdsgrens
Bij de familievoorstellingen staat aangegeven vanaf welke leeftijd kinderen de voorstelling kunnen bezoeken. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling en het begrips- en concentratievermogen van het kind. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om de leeftijdsgrens in acht te nemen.

Om rekening te houden met zowel bespelers als publiek, kunnen kinderen onder de aangegeven leeftijdsgrens en baby’s helaas niet toegelaten worden in onze zalen.

Garderobe
Het gebruik van de garderobe is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). In verband met de veiligheid verzoeken wij u uw jas en grote tassen achter te laten in onze bewaakte garderobe.

Gastvrouw & gastheer
Bij al onze voorstellingen in de Stadsschouwburg en in de Philharmonie is een gastvrouw of gastheer aanwezig waar u terecht kunt voor vragen en opmerkingen. Vindt u hem of haar zo vlug niet? Vraag het de dames of heren van de horeca of de portier, zij weten wie dienst heeft.

Horeca
In de Philharmonie en in de Stadsschouwburg zijn tijdens de pauze, voor aanvang en na afloop van een concert of voorstelling, de bars geopend in de foyers. U bent van harte welkom!

Inleidingen
Wilt u zich graag verdiepen in het concert dat of de voorstelling die u gaat bezoeken? Kom dan naar een gratis inleiding. Een inleider geeft een minicollege over bijvoorbeeld de inhoud, het maakproces of de historie van een werk, een scenario of een programma. Deze inleiding is gratis toegankelijk. Voor sommige inleidingen is reserveren noodzakelijk. Dit kan gelijktijdig met de kaarten of op een later moment via de servicemail. U ontvangt een apart toegangsbewijs voor de inleiding. De deur gaat een half uur voor aanvang van de inleiding open.

Overzicht voorstellingen & concerten met een inleiding

Kinderzitjes
Bij jeugdvoorstellingen in de Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn zogenaamde stoelverhogers te verkrijgen voor de allerkleinsten. Deze zijn beschikbaar gesteld door de voormalige Vriendenvereniging van de Stadsschouwburg.

Kom op tijd!
Toegangskaarten zijn slechts tot het begin van de voorstelling geldig. Om uitvoerenden en publiek zo min mogelijk te storen zal u slechts in uitzonderlijke gevallen na aanvang nog een plaats worden aangewezen. Dit is afhankelijk van de voorstelling. Vaak is het mogelijk om na de pauze alsnog in de zaal plaats te nemen. Terugbetaling van kaarten is helaas niet mogelijk.

Pauzedrankje inclusief
Uw pauzedrankje is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). U hoeft niet in de rij te staan tijdens de pauze of (bij geen pauze) na afloop van onze voorstellingen en concerten (tenzij anders vermeld). Uw drankje staat klaar in één van onze foyers. Staat uw drankje er niet bij dan kunt u terecht bij ons horecapersoneel.

Rookvrij
Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, geldt bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem een algemeen rookverbod. Wij hebben buiten asbakken geplaatst.

Uw veiligheid in onze gebouwen
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem hanteert een streng protocol met betrekking tot de beveiliging van onze twee gebouwen en de veiligheid van onze bezoekers. Dit betekent onder meer dat onze medewerkers voortdurend alert zijn en zijn getraind op calamiteiten. De gebouwen zijn daarnaast uitgerust met alle belangrijke noodvoorzieningen (waaronder ontruimingsinstallaties, brandblussystemen, vluchtwegen, een AED, rookmelders en noodverlichting). Tenslotte staan wij in nauw contact met en handelen volgens instructies van de politie en brandweer.

Bezoekersvoorwaarden
Op al onze diensten zijn de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Download hier de bezoekersvoorwaarden of vraag naar een exemplaar bij onze kassa.

Van cash naar pin

Pinnen graag

Sinds 1 september 2017 kunt u aan de bar in de foyers en aan de kassa’s in de Stadsschouwburg en de Philharmonie alleen betalen met pin. Sneller en veiliger voor zowel u als onze medewerkers.


Veelgestelde vragen


Waarom kan er alleen nog maar gepind worden?

Wij gaan mee met de tijd en hebben na goed onderzoek besloten om over te gaan op alleen pinnen in de Stadsschouwburg en de Philharmonie. Collega-theaters hebben contantloos betalen al met succes doorgevoerd. Alleen pinnen is veiliger en sneller, voor zowel u als onze medewerkers.


Contant geld is toch een wettig betaalmiddel?

Ja dat klopt, maar de wet verplicht niemand om dit wettige betaalmiddel te accepteren. Een voorwaarde daarbij is wel dat er duidelijk aangegeven wordt (bijvoorbeeld via stickers of bordjes) dat u bepaalde wettige betaalmiddelen niet kunt gebruiken.


Ik wissel vaak geld voor de parkeerautomaat, kan dat nog steeds?

De parkeerautomaten werken alleen met pinpas. U kunt ook gebruik maken van een parkeerapp, zoals Yellowbrick, Parkmobile of Park-line.