Vacature Toneelmeester

Wij hebben meer dan 350 evenementen per jaar. Van cabaret, muziek, dans en toneel tot televisieproducties en zakelijke bijeenkomsten, alles vindt plaats in de meer dan 100 jaar oude Stadsschouwburg en de bijna 150 jaar oude Philharmonie in het centrum van Haarlem. We hebben jou nodig om ervoor te zorgen dat de technische kant van een voorstelling goed geregeld is. Ben jij die unieke persoon die thuis is in de techniek van zowel het theater als van congressen en evenementen? En heb jij leidinggevende ervaring om samen met een team van technici de voorstelling of commerciële activiteit tot een succes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wegens het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een Toneelmeester, specialisatie Trekkenwand TNM voor 36 uur per week.

Organisatie & afdeling

Stadsschouwburg & Philharmonie zijn de twee grootste podia van de stad Haarlem. Wij presenteren een hoogwaardig aanbod van theater en muziek aan een breed publiek. Het aanbod varieert in de schouwburg van cabaret, muziek, dans en toneel tot opera en in de Philharmonie van singer-songwriters, Nederlandstalige pop en internationale artiesten tot klassieke kamerorkesten en symfonische orkesten. De Philharmonie is hiernaast de plek bij uitstek voor zakelijke evenementen op topniveau. Met 8 zalen en 2 foyers biedt de Philharmonie ruimte aan maximaal 3.500 bezoekers voor congressen, beurzen en andere zakelijke en culturele evenementen. De organisatie bestaat uit 45 vaste medewerkers, circa 50 horecamedewerkers en een team van vrijwilligers. De afdeling Techniek bestaat naast het Hoofd uit 4 toneelmeesters, 5 technici en een planner.

Wat ga je doen?

Als Toneelmeester ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en technische realisatie van voorstellingen, concerten en andere (commerciële) evenementen. Je kan op beide locaties ingezet worden, maar je primaire taken en verantwoordelijkheden liggen bij de Stadsschouwburg.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Je bent het 1e aanspreekpunt op de dag van het bezoekende gezelschap bij culturele voorstellingen of organisatie van een (commercieel) evenement;
 • Je hebt de dagelijkse leiding over het technische team, lost knelpunten op en tijdens het evenement kan je als ploegleider BHV optreden;
 • Je voert ontwikkelgesprekken met het team en je levert input aan het hoofd voor de beoordelingsgesprekken;
 • Je assisteert, faciliteert en werkt samen met het bezoekende gezelschap bij culturele voorstellingen of de organisatie van een commercieel evenement;
 • Je bent trekkenwandoperator TNM en dus verantwoordelijk voor het veilig inhangen van lasten en kan ingewikkelde changementenreeksen programmeren en veilig draaien;
 • Gevraagd en ongevraagd geef je advies over het onderhoud en het up-to-date houden van het technisch materieel.

 

Wat vragen wij? 

 • Je hebt een relevante afgeronde MBO+ opleiding;
 • Je beschikt over aantoonbare leidinggevende capaciteiten, up-to-date kennis van toneeltechniek, projectie en video;
 • Je hebt een hart voor de kunst, cultuur en de podiumkunst in het bijzonder;
 • Je bent representatief en iemand die graag met anderen samenwerkt, maar je kunt ook goed zelfstandig werken;
 • Je hebt een proactieve instelling, je bent klantgerichtheid en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 

Wat bieden wij?

 • Werken bij toppodia in centrum Haarlem binnen een dynamische organisatie;
 • Een enthousiast team met gastvrije en gepassioneerde collega's;
 • Salariëring conform salarisschaal 6 van de CAO Nederlandse Podia;
 • Je werkt op roosterbasis en ontvangt daarvoor een onregelmatigheidstoeslag conform CAO;
 • Je kunt veel concerten en voorstellingen gratis bezoeken en je mag daarbij iemand meenemen;
 • Je krijgt een aanstelling voor een jaar, met de mogelijkheid om te verlengen.

Wij staan open voor iedereen, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie. Je bent welkom!

Procedure

Stuur jouw motivatie samen met je CV via dit formulier.


Solliciteer nu
 

Inlichtingen 

Voor nadere informatie met betrekking tot de functie kun je een contact opnemen met Steven Houtman, Hoofd Techniek & Gebouwen, telefoonnummer 023 - 512 1135.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.