Informatie en contact kaartverkoop

Contact kassa

Philharmonie (dagkassa voor beide gebouwen)
Lange Begijnestraat 11 (ma t/m vr 10-16u)
023 - 512 12 12 (ma t/m vr 10-16u)
kassa@theater-haarlem.nl

Patronaat
Voor popconcerten die wij organiseren i.s.m. het Patronaat vindt u op de pagina van het betreffende concert op deze website een directe bestellink naar www.ticketmaster.nl 


Bezoekadressen

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem
Bereikbaarheid Stadsschouwburg

Philharmonie
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
Bereikbaarheid Philharmonie


Postadres

Stadsschouwburg &
Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

Afleveradres pakketten en publiciteitsmateriaal
Stadsschouwburg &
Philharmonie Haarlem
Philip Frankplein 2a
2019 HB Haarlem

Kaarten kopen

 • Online Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.
 • Telefonisch 023 - 512 12 12 (ma t/m vr 10-16 uur). Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.
 • Per e-mail kassa@theater-haarlem.nl Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

Drankje en garderobe inclusief

Tenzij anders vermeld zijn bij de voorstellingen en concerten van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem een drankje en het gebruik van de garderobe bij de toegangsprijs inbegrepen. Uw drankje staat in de pauze voor u klaar. Wanneer er geen pauze is, wordt uw drankje na afloop geserveerd.

weetwaarjekoopt.nl
Word geen slachtoffer van doorverkoop van kaarten met woekerwinsten door bijvoorbeeld onlineticketshop.nl, ticketsmarkt.nl, budgetticket.nl, toptickets.nl of rang1tickets.nl. Koop uw online kaarten altijd rechtstreeks via onze officiële verkooppunten: www.theater-haarlem.nl, www.stadsschouwburghaarlem.nl, www.philharmoniehaarlem.nl, www.ntk.nl, www.ticketmaster.nl en www.eventim.nl. Kijk op www.weetwaarjekoopt.nl om te checken waar u wel en waar u in ieder geval niet uw kaarten moet kopen.

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

Om het voor elke bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden:

 • Online iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Tegoedbon
 • Aan de kassa PIN, Creditcard, Podium Cadeaukaart
 • Telefonisch of per e-mail Na uw bestelling ontvant u via e-mail een betaallink waarmee u binnen 24 uur via iDEAL, Creditcard of Podium Cadeaukaart kunt betalen.

U kunt in de Stadsschouwburg en de Philharmonie alleen betalen met pin.

Betalingsverplichting
Ongeacht de wijze van bestellen gaat u bij het plaatsen van uw bestelling een betalingsverplichting aan met Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Kaarten retour

Het kan voorkomen dat u door onvoorziene omstandigheden verhinderd bent. In dat geval kunt u tot 5 dagen voor een voorstelling of concert uw toegangskaarten teruggeven. U krijgt een tegoedbon voor hetzelfde bedrag minus de administratiekosten van € 2,50 per kaart.

Podium Cadeaukaart

De Podium Cadeaukaart is het ideale cadeau voor theaterliefhebbers en concertgangers en is te koop bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Met de Podium Cadeaukaart koopt u kaartjes voor alle soorten voorstellingen en concerten, van musical tot ballet en van opera tot pop. U bepaalt zelf de waarde op de Podium Cadeaukaart (tussen € 10 en € 150). Het kaartsaldo is drie jaar geldig vanaf aankoop en kan in een keer of in delen worden besteed.

Podium Cadeaukaart kopen
De Podium Cadeaukaart is te koop via ons Bespreekbureau, www.podiumcadeaukaart.nl, Primera en vele andere retailketens.

Online verzilveren
Als u via onze website toegangskaarten koopt, kunt u als betaalmogelijkheid ook kiezen voor de Podium Cadeaukaart. U verzilvert uw kaart door de cijfers onder de barcode op uw kaart in te voeren. Vervolgens voert u uw pincode in. Dit is de zes-cijferige veiligheidscode die vermeld staat op de achterkant van uw Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag.

Kortingspassen

De vermelde kortingsprijzen gelden voor de volgende passen:

 • CJP
  Heb je een CJP-pas, dan heb je korting op bijna alle voorstellingen en concerten in Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Informatie over de CJP vind je op www.cjp.nl
 • HaarlemPas
  Als HaarlemPashouder krijgt u korting op bijna alle voorstellingen en concerten van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Informatie over de HaarlemPas vindt u op www.haarlem.nl/haarlempas.

Bij de kaartcontrole dient u uw kortingspas te tonen.
 

Last Minute Studentenkorting

Studenten tot 30 jaar kunnen op de dag zelf voor € 12,50 naar een voorstelling of concert (inclusief drankje).

De spelregels:

 • Kom met een geldige collegekaart én legitimatie op de dag van de voorstelling of het concert naar de kassa in de Philharmonie, Lange Begijnestraat 11 of een uur van te voren naar het gebouw waar de voorstelling of het concert plaatsvindt en betaal de Last Minute Studentenprijs van € 12,50;
 • Vooraf reserveren is niet mogelijk. De actie geldt alleen op de dag van de voorstelling of het concert zelf;
 • Één kaart per persoon;
 • Alleen geldig bij voorstellingen en concerten die in de Stadsschouwburg en Philharmonie plaatsvinden;
 • Last Minute Studentenkorting geldt alleen voor de 2e, 3e en 4e rang;
 • Last Minute Studentenkorting geldt alleen voor studenten tot 30 jaar;
 • Bij jeugd- en familievoorstellingen, festivals en verschillende verhuringen is de Last Minute studentenkorting niet van toepassing.

Sirene Sale

Iedere 1e maandag van de maand om 12.00 uur zijn er voor twee voorstellingen toegangskaarten met 50% korting te bestellen. Eén voorstelling in de Stadsschouwburg en één in de Philharmonie.

Spelregels Sirene Sale

 • Iedereen die zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief krijgt op de 1e maandag van de maand bericht over de voorstellingen waarvoor met 50% korting kaarten te bestellen zijn;
 • Geldig op de 1e maandag van de maand van 12.00 uur tot de volgende dag 12.00 uur;
 • Alleen geldig voor 1e, 2e en 3e rangs kaarten;
 • Kaarten zijn alleen online te bestellen met de actiecode sirenesale voor de desbetreffende voorstellingen;
 • OP=OP
 • Niet geldig in combinatie met andere acties en reeds gekochte kaarten.

Ook maandelijks de Sirene Sale ontvangen? Abonneer op onze Nieuwsbrief.

Goed om te weten tijdens uw bezoek

We geven elkaar de ruimte, bekijk op deze pagina alle actuele informatie.

Apparatuur al uit?
U wordt verzocht uw mobiele telefoon en andere elektronische apparatuur volledig uit te zetten. Deze storen de elektronica in het theater en uw medebezoekers. Zonder uitdrukkelijke toestemming van Stadschouwburg & Philharmonie Haarlem is het niet toegestaan in de zaal video-, geluidsopnames en/of foto‘s te maken.

Leeftijdsgrens
Bij de familievoorstellingen staat aangegeven vanaf welke leeftijd kinderen de voorstelling kunnen bezoeken. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling en het begrips- en concentratievermogen van het kind. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om de leeftijdsgrens in acht te nemen. Om rekening te houden met zowel bespelers als publiek, kunnen kinderen onder de aangegeven leeftijdsgrens en baby’s helaas niet toegelaten worden in onze zalen.

Garderobe
Het gebruik van de garderobe is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). In verband met de veiligheid verzoeken wij u uw jas en grote tassen achter te laten in onze bewaakte garderobe.

Gastvrouw & gastheer
Bij al onze voorstellingen in de Stadsschouwburg en in de Philharmonie is een gastvrouw of gastheer aanwezig waar u terecht kunt voor vragen en opmerkingen. Vindt u hem of haar zo vlug niet? Vraag het de dames of heren van de horeca of de portier, zij weten wie dienst heeft.

Horeca
In de Philharmonie en in de Stadsschouwburg zijn tijdens de pauze, voor aanvang en na afloop van een concert of voorstelling, de bars geopend in de foyers. U bent van harte welkom!

Inleidingen
Wilt u zich graag verdiepen in het concert dat of de voorstelling die u gaat bezoeken? Kom dan naar een gratis inleiding. Een inleider geeft een minicollege over bijvoorbeeld de inhoud, het maakproces of de historie van een werk, een scenario of een programma. Deze inleiding is gratis toegankelijk. Voor sommige inleidingen is reserveren noodzakelijk. Dit kan gelijktijdig met de kaarten of op een later moment via de servicemail. U ontvangt een apart toegangsbewijs voor de inleiding. De deur gaat een half uur voor aanvang van de inleiding open.

Overzicht voorstellingen & concerten met een inleiding

Kinderzitjes
Bij jeugdvoorstellingen in de Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn zogenaamde stoelverhogers te verkrijgen voor de allerkleinsten. Deze zijn beschikbaar gesteld door de voormalige Vriendenvereniging van de Stadsschouwburg.

Kom op tijd!
Toegangskaarten zijn slechts tot het begin van de voorstelling geldig. Om uitvoerenden en publiek zo min mogelijk te storen zal u slechts in uitzonderlijke gevallen na aanvang nog een plaats worden aangewezen. Dit is afhankelijk van de voorstelling. Vaak is het mogelijk om na de pauze alsnog in de zaal plaats te nemen. Terugbetaling van kaarten is helaas niet mogelijk.

Pauzedrankje inclusief
Uw pauzedrankje is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). U hoeft niet in de rij te staan tijdens de pauze of (bij geen pauze) na afloop van onze voorstellingen en concerten (tenzij anders vermeld). Uw drankje staat klaar in één van onze foyers. Staat uw drankje er niet bij dan kunt u terecht bij ons horecapersoneel.

Rookvrij
Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, geldt bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem een algemeen rookverbod. Wij hebben buiten asbakken geplaatst.

Uw veiligheid in onze gebouwen
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem hanteert een streng protocol met betrekking tot de beveiliging van onze twee gebouwen en de veiligheid van onze bezoekers. Dit betekent onder meer dat onze medewerkers voortdurend alert zijn en zijn getraind op calamiteiten. De gebouwen zijn daarnaast uitgerust met alle belangrijke noodvoorzieningen (waaronder ontruimingsinstallaties, brandblussystemen, vluchtwegen, een AED, rookmelders en noodverlichting). Tenslotte staan wij in nauw contact met en handelen volgens instructies van de politie en brandweer.

Bezoekersvoorwaarden
Op al onze diensten zijn de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Download hier de bezoekersvoorwaarden of vraag naar een exemplaar bij onze kassa.

Rolstoelgebruikers

Voor bezoekers met een rolstoel zijn de Stadsschouwburg en de Philharmonie goed toegankelijk. In beide gebouwen zijn invalidentoiletten aanwezig op de begane grond. Scootmobiels en rollators kunnen niet meegenomen worden in de zalen. Deze kunnen op de door het personeel aan te geven plaatsen gestald worden. In de Philharmonie is het balkon van beide zalen alleen per trap bereikbaar. Bij de Stadsschouwburg zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.

Neem telefonisch contact op met de Kassa via 023 - 512 12 12 om rolstoelplaatsen te reserveren of om aan te geven dat u slecht ter been bent. Wanneer u samen naar een voorstelling komt, zijn er mogelijkheden om naast elkaar te zitten. 

Slechthorenden

Stadsschouwburg
Slechthorenden kunnen in de Stadsschouwburg terecht bij de garderobe voor een geluidsversterker.

Philharmonie
In de Philharmonie is er voor slechthorenden een zogenaamde ringleiding aanwezig. Bij de kaartcontrole kunt u hiernaar vragen. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijgt u de benodigde apparatuur gratis in bruikleen.

Visuele beperking

Hulphonden zijn bij zowel de Stadsschouwburg als de Philharmonie welkom. Ook zijn er bij al onze voorstellingen gastvrouwen/gastheren aanwezig om bezoekers met een visuele beperking te begeleiden.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om functionaliteiten als het winkelwagentje en afrekenen mogelijk te maken, content van derden af te beelden, zoals video’s bij een voorstelling en om het gebruik van de website te analyseren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Via de knop ‘Instellingen aanpassen’ is het mogelijk om voorkeuren aan te geven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje bewaard tijdens de bestelling en is inloggen mogelijk op de website.

Cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken met beeld en geluid. Media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Hiernaast houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen