Informatie en contact kaartverkoop

Contact kassa

Philharmonie (dagkassa voor beide gebouwen)
Lange Begijnestraat 11
023 - 512 12 12
kassa@theater-haarlem.nl

Openingstijden kassa

Maandag 13.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 13.00 - 17.00
Donderdag 13.00 - 17.00
Vrijdag 13.00 - 17.00
Zaterdag 13.00 - 17.00
Zondag gesloten

De kassa in de Stadsschouwburg is alleen één uur voor aanvang van een voorstelling geopend. De kassa in de Philharmonie is ook één uur voor aanvang van het concert geopend.  


Patronaat

Voor popconcerten die wij organiseren i.s.m. het Patronaat vind je op de pagina van het betreffende concert een directe bestellink naar www.ticketmaster.nl 

Bezoekadressen

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem
Bereikbaarheid Stadsschouwburg

Philharmonie
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
Bereikbaarheid Philharmonie


Postadres

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

Afleveradres pakketten
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Philip Frankplein 2a
2019 HB Haarlem

Servicekosten

Per bestelling betaal je € 2 servicekosten en je betaalt € 2 extra bij tickets toesturen.
 

Drankje en garderobe inclusief

Tenzij anders vermeld zijn bij de voorstellingen en concerten van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem een drankje en het gebruik van de garderobe bij de toegangsprijs inbegrepen. Het drankje staat in de pauze voor je klaar. Wanneer er geen pauze is, wordt het drankje na afloop geserveerd.

weetwaarjekoopt.nl
Word geen slachtoffer van doorverkoop van kaarten met woekerwinsten door bijvoorbeeld onlineticketshop.nl, ticketsmarkt.nl, budgetticket.nl, toptickets.nl of rang1tickets.nl. Koop kaarten online altijd rechtstreeks via onze officiële verkooppunten: www.theater-haarlem.nl, www.stadsschouwburghaarlem.nl, www.philharmoniehaarlem.nl, www.ntk.nl, www.ticketmaster.nl en www.eventim.nl. Kijk op www.weetwaarjekoopt.nl om te checken waar je wel en waar je in ieder geval niet kaarten moet kopen.

Betaalmogelijkheden

Zaalplattegronden

Heb je kaarten gekocht en wil je weten waar je ook alweer zit? Bekijk hieronder de zaalplattegrond.

Betaalmogelijkheden

Om het voor elke bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken zijn er verschillende betaalmogelijkheden:

  • Online iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Tegoedbon
  • Aan de kassa PIN, Creditcard, Podium Cadeaukaart
  • Telefonisch of per e-mail Na je bestelling ontvant je via e-mail een betaallink waarmee je binnen 24 uur via iDEAL, Creditcard of Podium Cadeaukaart kunt betalen.

Je kunt in de Stadsschouwburg en de Philharmonie alleen betalen met pin.

Betalingsverplichting
Ongeacht de wijze van bestellen ga je bij het plaatsen van een bestelling een betalingsverplichting aan met Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Geld retour bij annulering of verkoudheidsklachten

Heb je kaarten via ons besteld? Dan kan je tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling je kaarten retourneren. Stuur hiervoor een mailtje met je gegevens en IBAN rekeningnummer naar kassa@theater-haarlem.nl of neem contact op via 023 - 512 12 12 (ma t/m za 13-17u). Je krijgt dan het aankoopbedrag terug (op je rekening gestort of een tegoedbon).

Heb je kaarten via Eventim, Nationale Theater Kassa, Ticketmaster of een ander verkoopkanaal besteld?
Dan kunnen wij deze kaarten helaas niet terugnemen. Neem contact op met de organisatie waarbij je je kaarten hebt besteld. Op je ticket of in de bevestigingse-mail kan je zien waar je je kaarten hebt besteld. 

 

Podium Cadeaukaart

De Podium Cadeaukaart is het ideale cadeau voor theaterliefhebbers en concertgangers en is te koop bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Met de Podium Cadeaukaart koop je kaarten voor alle soorten voorstellingen en concerten, van musical tot ballet en van opera tot pop. Je bepaalt zelf de waarde op de Podium Cadeaukaart (tussen € 10 en € 150). Het kaartsaldo is drie jaar geldig vanaf aankoop en kan in een keer of in delen worden besteed.

Podium Cadeaukaart kopen
De Podium Cadeaukaart is te koop via onze kassa, via www.podiumcadeaukaart.nl, via Primera en vele andere retailketens.

Online verzilveren
Als je via onze website toegangskaarten koopt, kun je als betaalmogelijkheid ook kiezen voor de Podium Cadeaukaart. Je verzilvert de waarde van de kaart door de cijfers onder de barcode in te voeren. Vervolgens voer je je pincode in. Dit is de zes-cijferige veiligheidscode die vermeld staat op de achterkant van de Podium Cadeaukaart, onder de grijze kraslaag.

Last Minute Korting Young Adults, CJP en HaarlemPas
Last minute voor €12,50 

Jongeren t/m 30 jaar kunnen op de dag zelf voor € 12,50 naar een voorstelling of concert (inclusief drankje). Ook CJP-pas houders en HaarlemPas houders kunnen profiteren van deze korting.

Hoe het werkt:

  • Op de dag zelf kun je online je kaarten met korting bestellen
  • De kortingsprijs is alleen geldig bij voorstellingen en concerten die in de Stadsschouwburg en Philharmonie plaatsvinden
  • Bij jeugd- en familievoorstellingen, festivals en verschillende verhuringen is de korting niet van toepassing

Houd bij de kaartcontrole je legitimatiebewijs en/of kortingspas gereed.

Goed om te weten tijdens je bezoek

Apparatuur al uit?
Zet voor het begin van de voorstelling of het concert je mobiele telefoon en andere elektronische apparatuur uit of in vliegtuigmodus. Zo voorkom je overlast voor de techniek en je medebezoekers. Zonder uitdrukkelijke toestemming van Stadschouwburg & Philharmonie Haarlem is het niet toegestaan in de zaal video-, geluidsopnames en/of foto‘s te maken. Medische apparaten die geluid maken mogen niet mee de zaal in.

Leeftijdsgrens
Bij de familievoorstellingen staat aangegeven vanaf welke leeftijd kinderen de voorstelling kunnen bezoeken. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling en het begrips- en concentratievermogen van het kind. Wij verzoeken je daarom vriendelijk om de leeftijdsgrens in acht te nemen. Om rekening te houden met zowel bespelers als publiek, kunnen kinderen onder de aangegeven leeftijdsgrens en baby’s helaas niet toegelaten worden in onze zalen.

Garderobe
Het gebruik van de garderobe is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). In verband met de veiligheid verzoeken wij je om je jas en grote tassen achter te laten in onze bewaakte garderobe.

Gastvrouw & gastheer
Bij al onze voorstellingen in de Stadsschouwburg en in de Philharmonie is een gastvrouw of gastheer aanwezig waar je terecht kunt voor vragen en opmerkingen. Vind je hem of haar zo vlug niet? Vraag het de dames of heren van de horeca of de portier, zij weten wie dienst heeft.

Horeca
Tijdens de pauze, voor aanvang en na afloop van een voorstelling of concert zijn de bars geopend in de foyers. Je bent van harte welkom!

Inleidingen
Wil je je graag verdiepen in het concert of de voorstelling? Kom dan naar een gratis inleiding. Een inleider geeft een minicollege over bijvoorbeeld de inhoud, het maakproces of de historie van een werk, een scenario of een programma. Deze inleiding is gratis toegankelijk. Voor sommige inleidingen is reserveren noodzakelijk. Dit kan gelijktijdig met de kaarten of op een later moment via de servicemail. Je ontvangt een apart toegangsbewijs voor de inleiding. De deur gaat een half uur voor aanvang van de inleiding open.

Overzicht voorstellingen & concerten met een inleiding

Kinderzitjes
Bij jeugdvoorstellingen in de Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn zogenaamde stoelverhogers te verkrijgen voor de allerkleinsten. Deze zijn beschikbaar gesteld door de voormalige Vriendenvereniging van de Stadsschouwburg.

Kom op tijd!
Toegangskaarten zijn slechts tot het begin van de voorstelling geldig. Om uitvoerenden en publiek zo min mogelijk te storen zal je slechts in uitzonderlijke gevallen na aanvang nog een plaats worden aangewezen. Dit is afhankelijk van de voorstelling. Vaak is het mogelijk om na de pauze alsnog in de zaal plaats te nemen. Terugbetaling van kaarten is helaas niet mogelijk.

Drankje inclusief
Het drankje is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). Je hoeft niet in de rij te staan tijdens de pauze of (bij geen pauze) na afloop van onze voorstellingen en concerten. Het drankje staat klaar in één van onze foyers. Staat jouw favoriete drankje er niet bij, dan kun je bij de bar je drankje halen.

Rookvrij
Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, geldt bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem een algemeen rookverbod. Wij hebben buiten asbakken geplaatst.

Jouw veiligheid in onze gebouwen
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem hanteert een streng protocol met betrekking tot de beveiliging van onze twee gebouwen en de veiligheid van onze bezoekers. Dit betekent onder meer dat onze medewerkers voortdurend alert zijn en zijn getraind op calamiteiten. De gebouwen zijn daarnaast uitgerust met alle belangrijke noodvoorzieningen (waaronder ontruimingsinstallaties, brandblussystemen, vluchtwegen, een AED, rookmelders en noodverlichting). Tenslotte staan wij in nauw contact met en handelen volgens instructies van de politie en brandweer.

Bezoekersvoorwaarden
Op al onze diensten zijn de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Download hier de bezoekersvoorwaarden of vraag naar een exemplaar bij onze kassa.

Rolstoelgebruikers

Voor bezoekers met een rolstoel zijn de Stadsschouwburg en de Philharmonie goed toegankelijk. In beide gebouwen zijn invalidentoiletten aanwezig op de begane grond. Scootmobiels en rollators kunnen niet meegenomen worden in de zalen. Deze kunnen op de door het personeel aan te geven plaatsen gestald worden. In de Philharmonie is het balkon van beide zalen alleen per trap bereikbaar. Bij de Stadsschouwburg zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.

Neem telefonisch contact op met de Kassa via 023 - 512 12 12 om rolstoelplaatsen te reserveren of om aan te geven dat je slecht ter been bent. Wanneer je samen naar een voorstelling komt, zijn er mogelijkheden om naast elkaar te zitten. 

Slechthorenden

Stadsschouwburg
Slechthorenden kunnen in de Stadsschouwburg terecht bij de garderobe voor een geluidsversterker.

Philharmonie
In de Philharmonie is er voor slechthorenden een zogenaamde ringleiding aanwezig. Bij de kaartcontrole kun je hiernaar vragen. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijg je de benodigde apparatuur gratis in bruikleen.

Visuele beperking

Hulphonden zijn bij zowel de Stadsschouwburg als de Philharmonie welkom. Ook zijn er bij al onze voorstellingen gastvrouwen/gastheren aanwezig om bezoekers met een visuele beperking te begeleiden.