Atelier Van Lieshout

Atelier van Lieshout heeft voor Lensvelt een groot aantal bijzondere meubels ontworpen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld tot de favorieten van veel Nederlandse interieurarchitecten. Veel van zijn ontwerpen zijn inmiddels moderne klassiekers geworden, zoals de ‘AVL Shaker’ en de ‘Office Chair’.

AVL Glyder 240

De ‘AVL Glyder 240’ is onderdeel van een serie banken die toepasbaar zijn in elke ruimte waar mensen elkaar ontmoeten om te werken, te ontspannen, te leren en te recreëren. De rugleuning is dynamisch en kan op elke gewenste positie worden gezet door deze heen en weer te schuiven, oftewel te ‘glyden’.

AVL SPR Cathedra + poef blauw
Deze luxe fauteuil met armleggers en zes-tenige voet op ronde, metalen glijders is een voorbeeld van minimalisme. De eenvoud van de vorm representeert uitsluitend ‘het beeld van zitten’. De stoel geeft de ontvangstruimte het aanzien van een kalme en inspirerende omgeving. Het onderstel bestaat uit gegalvaniseerd staal.

AVL Koker, yellow chair
Van Lieshout maakte voor deze stoel uitsluitend gebruik van de aanwezige materialen uit zijn werkplaats: vierkante metalen buizen of ‘kokers’. De naam verwijst ook naar de kokerrok, die een elegante en sexy uitstraling heeft. Het onderstel is gemaakt van gegalvaniseerd staal.

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 22 18 624
info@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl

Alexander Schul

Substantial dining chair
“Mijn doel is om producten te ontwerpen die mens en samenleving op een positieve en duurzame manier stimuleren. Dat betekent dat ik in mijn ontwerpen de persoon, de industrie en het milieu op gelijkwaardige manier in acht te nemen om zo een win-win-win situatie te creëren.” (Alexander Schul)

De meubellijn waar de ‘substantial dining chair’ deel van uitmaakt is gemaakt van vellen gerecycled plastic. De vorm en structuur zijn ontstaan uit het combineren van functionaliteit, efficiënte productiemethoden en de vormende mogelijkheden die het materiaal in zich heeft. Slechts 40 % van het plastic in Europa wordt gerecycled, dit ontwerp laat zien dat we dit percentage kunnen verhogen.


www.alexanderschul.com

Bernotat&Co

Radiolaria
Bernotat&Co Design Studio raakte geïnspireerd door microscopische organismen. De ‘Radiolaria’ lamp is gemaakt van 3D-gehaakt textiel. Wanneer de lamp uitgaat is het een glow-in-the-dark lamp.

Vaste collectie


Verkoopinformatie
Bernotat&Co Design Studio
020 - 616 17 69
info@bernotat.eu
www.bernotat.eu

Blooey

Blooey is de Rotterdamse design studio en collectie van Remko Verhaagen. De studio richt zicht op sociaal en ecologisch bewuste klanten. De collectie, waarvan 50% van de winst wordt gedoneerd aan goede doelen, is een onafhankelijk platform voor do-good design en een showcase voor Remko’s ideeën en stijl.

Blooey Krukje
De verrassend eenvoudige houten structuur van ‘Krukje’ maakt dit ontwerp tot een zeer behaaglijke kruk of bijzettafel. Ontworpen door Remko Verhaagen en handgemaakt in Nederland door Kees Beuling. Het materiaal is gemaakt van natuurlijk onbehandeld FSC Dennenhout. 50% Van de winst op dit product wordt gedoneerd aan de stichting ‘Trees For All’.

Blooey BunkBed
‘BunkBed’ biedt duurzame bunkerervaringen geïnspireerd op een beladen verleden en ontwikkeld voor een duurzame toekomst. De designcollectie bevat iconische vertelobjecten gemaakt door lokale ambachtslieden die materialen gebruiken als teruggewonnen bouwstaal van gesloopte bunkers, Nederlands eikenhout afkomstig van Zuid-Hollands Landschap en gerecyclede legercanvas. De winst op de verzameling wordt gebruikt voor toekomstige BunkBed-projecten met crowdfunding. In de Philharmonie worden uit de serie een tafel en een lamp (wit) tentoongesteld.

www.blooey.nl

Bob Wielaard

De Van Warmerdam Foyer op de eerste verdieping wordt jaarlijks speciaal ingericht met werk van uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit jaar vindt u er ontwerpen van JOKJOR Design, Bob Wielaard en in de Entree staat werk van Jan Heijer.

Wielaard werkt in hoofdzaak met bamboeplaat en -balk dat wordt toegepast in zijn ontwerpen voor tafels, kasten en verlichting. De meeste van zijn ontwerpen bouwt hij zelf, waarbij ontwerp en ambacht dicht bij elkaar liggen.

Tafel ‘V3’
Tafel V3 bestaat voornamelijk uit massief karamel bamboeplaat. Het ontwerp is een knipoog naar de retro hairpin. De V-vormige poten vormen één geheel met het blad.

Krukje kniq

Dit speelse ogenschijnlijk kwetsbare krukje werd uit 20 mm bamboeplaat geconstrueerd en is ècht om op te zitten.

www.bobwielaard.nl

Dirk Vander Kooij

Dirk Vander Kooij recyclet en extrudeert plastic materialen (vervormbaar materiaal wordt door een matrijs geperst) met een unieke robot en een door hem zelf ontworpen 3D-printer. Zijn collectie bestaat uit unieke ontwerpen waarbij hij technologie en design met elkaar verbindt tot een collectie handgemaakte designproducten die ‘niet met de hand zijn gemaakt’!

Melting Pot Table
De ‘Melting Pot Table’ is ontstaan uit bergen gerecycled synthetisch materiaal. Dit exemplaar werd geperst uit restanten van computeronderdelen uit de collectie van het voormalige museum Scryption in Tilburg.

Chubby Chair
De ‘Chubby Chair’ is een 3D-geprinte stoel met een enorm speelse uitstraling. Dirk Vander Kooij verwoordt het zelf als volgt: ‘Precise as toothpaste. Heavy like oak. Colors like pure paint. Made by a clown’.

Fresnel
‘Fresnel’ is een 3D-geprinte hanglamp die zijn inspiratie vindt in de 19e eeuwse Fresnel lens. Deze drie lampen werden gemaakt van gerecyclede oude CD’s.

Vaste collectie


The bloown pendant light
Boven de nieuwe bar op de bovenfoyer - ontworpen door Frits van Dongen - vindt u de nieuwste hanglampen van Dirk vander Kooij. Een glinsterende baken van onwaarschijnlijke oorsprong: oude dakpannen, cd's en chocoladevormen zijn samengesmolten in een machine en vervolgens handgeblazen in glas als was het softijs.

Verkoopinformatie
Studio Dirk Vander Kooij
085 - 876 96 29
info@dirkvanderkooij.nl
www.dirkvanderkooij.com
 

Ecopixel

Ontwerper Jan Puylaert is samen met Claudio Milioto oprichter van het merk Ecopixel. Zij zijn de bedenkers van een nieuwe methode om kunststof her te gebruiken. Hun uitgangspunt: ‘we zouden producten moeten zien als een hoeveelheid materiaal dat voor iets anders kan worden hergebruikt.’ Deze ‘Delta Stool’ is daar het perfecte voorbeeld van.

Verkoopinformatie
Ecopixel / Jan Puylaert P10
info@ecopixel.eu
www.ecopixel.eu

Edward Van Vliet

Sir Edward vloerkleed
Dit unieke ‘Sir Edward’ vloerkleed, met gekleurde opdruk, is uitgevoerd in helder blauw en bruist van leven. Het is een grafisch carpet met een unieke vormgeving. Het patroon en de kleuren zijn abstract en gedurfd, de bijzondere randen geven het tapijt een warme touch. ‘Edward has the eyes of a photographer, the sensibility of a musician and the power of an architect’ (designer Patrizia Moroso).

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 22 18 624
info@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl
 

Frederik Roijé

Tablefields
Tijdens het reizen raakte Frederik Roijé geïnspireerd door de geometrische vormen en hoogteverschillen van rijstvelden. Beide zie je terug in de salontafel ‘Tablefields’. Wat heel knap is aan deze tafel, is dat hij uit één stuk is gevouwen. Geen naden dus, waar hardnekkige kruimels en suikerkorrels zich in kunnen verstoppen. De poten van essenhout maken dit knappe tafeltje helemaal af.

Verkoopinformatie
Frederik Roijé via Terstal
023 - 531 91 95
info@terstal.com
www.terstal.com

Gerrit Rietveld

Military Chair
In 1923 ontwierp Rietveld voor het Katholieke Militair Tehuis in Utrecht een serie meubels waarbij hij voor de houtverbindingen voor het eerst gebruik maakte van bouten en moeren in plaats van houten deuvels. Stevig, robuust en kenmerkend door gebruik van dwarsliggers en contrastkleuren. In 2017, toen De Stijl 100 jaar bestond, startten Rietveld Originals en Lensvelt een bijzondere samenwerking en werd Lensvelt exclusief distributeur van de Militaire meubelserie.

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 22 18 624
info@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl
 

GjaltProducties

New York Metrobank
De ‘New York Metrobank’ is een kopie van de houten wachtbanken die tot voor kort het gezicht bepaalden van de ondergrondse in New York. De Metrobank wordt nu nieuw gemaakt in Nederland. De banken zijn er in verschillende houtsoorten en maten.

Verkoopinformatie
GjaltProducties
06 - 22 72 42 71
info@gjaltproducties.nl
www.gjaltproducties.nl

Gijs Kuijpers

Sweater Chair
De gedachtegang achter het ontwerp is ‘een stoel die zit als je lievelingstrui’. Veel mensen hebben een trui liggen die er vaak niet heel mooi (meer) uitziet maar wel nog heerlijk zit. Dat gevoel wil Gijs Kuijpers overbrengen in zijn stoel. In het begin van het ontwerpproces was het nog alleen een stoel die comfortabel zat, maar gaandeweg is de stoel uiteindelijk zelf ook een trui geworden.

Verkoopinformatie
Gijs Kuijpers
06 - 55 89 04 20
Info@eigengijs.com
www.eigengijs.com
 

Hanneke De Leeuw

Tafel Frisk
Tafel ‘Frisk’ is geïnspireerd op de haarspeld. Net als een haarspeld
in het haar, houden de poten de tafel bijeen. Ze grijpen
in het blad en zijn onderdeel van het geheel geworden. De
gepoedercoate stalen poten geven de tafel een frivool en
speels aanzicht. Het blad is berken multiplex.

Stoel Scottie
‘Warm me op, Scottie!’ Deze stoel is gemaakt naar het
idee van een warmwaterkruik. Door de stoel aan te
sluiten op de verwarming lopen de holle buizen vol met
heet water, waardoor hij in zijn geheel opwarmt.

Verkoopgegevens
Hanneke de Leeuw
06 - 21 88 27 65
hanneke@fabriquepublique.nl
www.fabriquepublique.nl
 

Hedwich Hooghiemstra

Adaptable Seating
“Mijn ontwerpen zijn bedoeld om mensen uit te nodigen tot interactie”. Vandaag de dag leven we in multifunctionele ruimtes. ‘Adaptable Seating’ is een reactie op deze manier van leven. Met het ontwerp van zeven verschillende elementen ontstaat een modulair meubel. Ieder element heeft zijn eigen karakter, zodat het meubel aangepast kan worden aan de activiteiten van de gebruiker gedurende dag en aan de plekken waar degene zich bevindt (kantoor, buiten, thuis). De biofoamkorrels en traagschuim waarmee het materiaal gevuld is zorgt voor maximale ondersteuning en comfort.

www.hedwichhooghiemstra.nl

 

Jan Heijer

De Van Warmerdam Foyer op de eerste verdieping wordt jaarlijks speciaal ingericht met werk van uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit jaar vindt u er ontwerpen van JOKJOR Design, Bob Wielaard en in de Entree staat werk van Jan Heijer.

Vogel

‘Ik kan alles maken, alleen geen auto’s’, aldus Jan Heijer. De speelse vogel in de Entree van de Philharmonie werd geassembleerd uit verschillende soorten gerecycled hout. Kunstenaar, meubelmaker, decorbouwer en ontwerper Jan Heijer maakt ook kasten, tafels, lampen, doodskisten, interieurs en schilderijen. Zijn meubels bouwt hij op inventieve wijze. Op het oog waardeloos houten restmateriaal bouwt hij om tot bruikbare, speelse meubels.

www.janheijer.nl

Jasser Van Oort

‘Een brug tussen digitale technologie en traditionele ambacht’
De inmiddels beroemde, uitbundige stoel en tafel getiteld ‘La Vostra Metamorphosi’ uit de Skin collection schitteren wederom in ons gebouw. In de beide ontwerpen zijn diervormen teruggebracht tot geometrische vlakken. The Skin Collection bestaat uit diverse limited edition bureaus, tafels, kasten en stoelen. De rode draad van deze collectie is handgemaakte geometrie. De meubels zijn gemaakt met behulp van papiervormtechnieken in combinatie met een lasersnijder. Alle meubelstukken bestaan uit honderden stukjes geometrie, gelijmd, geschuurd en verfijnd met de hand.

Verkoopinformatie
Jasser van Oort
06 - 51 49 30 73
jasservanoort@gmail.com
www.jasser.nl
 

Joel Blanco

Super Lekker Super Mooi
Deze mega-donut confronteert ons met de dwaasheden van het leven die vaak te serieus worden genomen. Joel Blanco: ‘Ontwerp gaat voor mij over het maken van donuts. Laten we het gat presenteren en het deeg vieren! Ze kunnen niet zonder elkaar bestaan.’ Deze donut is zijn afstudeerproject voor de Design Academy Eindhoven.

Verkoopinformatie
Joel Blanco
+34 675 937 540
hi@joelblanco.com

www.joelblanco.com

JOKJOR Design

De Van Warmerdam Foyer op de eerste verdieping wordt jaarlijks speciaal ingericht met werk van uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit jaar vindt u er ontwerpen van JOKJOR Design, Bob Wielaard en inde Entree staat werk van Jan Heijer.

JOKJOR is een Dutch design merk van Haarlemse bodem. Het merk richt zich op het ontwerpen van mooi, toegankelijk, duurzaam en doordacht design met een twist. Ontwerper Olav van Lede staat aan het creatieve roer van dit design label. A smile in the mind'; dat is waar het allemaal om draait bij JOKJOR.

Champ kruk/koeler

Het ontwerp van de ‘Champ kruk’ is geïnspireerd op de Champagne kurk. De kruk kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is door zijn toepassingen multifunctioneel. Het is een kruk, maar ook een koeler en opslagruimte.

Tapit Wild Tiles kleed
‘Wild Tiles’ is een kleed uit de Tapit kleden collectie en is gemaakt van gerecycled rubber met een zachte toplaag van gerecycled vilt. Door de rubberen onderlaag blijven ze mooi liggen. Tevens zijn alle tapijten zeer eenvoudig schoon te houden. De kleden zijn beschermd tegen regen, zon en schimmels dankzij een speciale outdoor-behandeling.

Sling hang-planter
Deze siliconen hangende plantenbak inspireert om op stijlvolle wijze meer groen een plek te geven in huis, op het balkon of patio. De bak is zelf samen te stellen in meerdere kleurcombinatie en het bijgeleverde juten touw van 2 meter kan hij elke hoogte aan.

Gym XXL touw lamp
Deze design lamp, die doet terugdenken aan de gymlessen van vroeger, geeft een geweldige boost aan iedere ruimte. De GYM is uitgerust met een duurzaam 4 centimeter dik handgemaakt touw van natuurlijk katoenen. Het model wordt geleverd met een dimbare LED lichtbron met een witte E40 fitting.

www.jokjor.com

 

Joost van Bleiswijk

The Construction Lamp
“Ik creëer hedendaagse versies van vergeten objecten. Mijn inspiratie ligt in honderden jaren designgeschiedenis. Ik kies objecten die een verhaal vertellen.” De Construction Lamp vertelt je zo’n verhaal. Van een constructie op een bouwplaats voor de bouwvakkers om hoger op het bouwwerk te kunnen komen. In het geval van de lamp fungeert de constructie als standaard voor de prachtige monumentale lampenkap.

Vaste collectie

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 221 86 24
p.kraaijenbrink@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl
 

Joost Dankelman

Magnetic Attraction
Gefascineerd door de onzichtbare kracht van magneten, ontwikkelde Dankelman ‘Magnetic Attraction’, bestaande uit twee lampjes die laten zien hoe magnetisme zwaartekracht kan trotseren. De lampjes zweven in de lucht en gaan pas branden wanneer de ene tegenpool dichtbij de andere komt.

Verkoopinformatie
D2 Joost Dankelman Design
info@joostdankelman.com
www.joostdankelman.com

Max Lipsey

Max Lipsey is gefascineerd door ambachtelijke productietechnieken. Hij werkt op een intuïtieve manier met materialen, waarmee hij wil verrassen en gelijktijdig authentiek wil blijven. De kracht van zijn degelijke, gelaste stalen meubels combineert hij met comfort en elegantie.

Steel Bow
De uitgesproken en degelijke gele no-nonsense schaal ‘Steel Bowl’ in de Blauwe zaal is gemaakt uit 4 millimeter dik staal en wordt door ons gevuld met groene appels.

Desk Vessels
Lipsey’s collectie stalen bureauaccessoires uit de serie ‘Desk Vessels’, worden bij ons dagelijks gebruikt op de bureaus in onze kantoren. Ze zijn gemaakt uit eenvoudige stalen vormen, afgewerkt met een gehamerde lak in heldere kleuren zoals heldergeel, steenrood of hemels blauw.

Vaste collectie

www.lipsmax.net

Maarten Baas

101 stoel
De ‘101 stoel’ wordt seriematig geproduceerd en uitgevoerd in acht varianten met speelse rugleuningen. Ze zijn hoekig en onregelmatig als vlotte schetsjes. De cartooneske uitstraling wordt versterkt door de twee oogjes, die Baas niet heeft bedacht, maar die gewoon onderdeel van de constructie zijn. “Door toeval viel mooi op zijn plaats”, zegt hij. Bij Lensvelt zijn de stoelen te zien in verschillende kleuren.

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 22 18 624
info@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl
 

Paul Ketz

Marshmallow
‘Marshmallow’ is een zachte kruk en lijkt bijna te lekker om op te zitten. Elk stuk is uniek omdat er geen mal wordt gemaakt. Het schuim groeit als een muffin van onderaf door de metalen constructie.

Verkoopinformatie
Studio Paul Ketz
info@paulketz.com
www.paulketz.com

Pierre Castignola

State of possessions
De Franse Pierre Castignola studeerde in 2018 Cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. De ‘State of possessions’ is een verkenning naar de aard van bezit. Het is een reeks lampen waarmee Castignola probeert om onze relatie met de dingen waarmee wij ons omringen te herdefiniëren. Door massaproductie zijn onze bezittingen uitwisselbaar geworden. Deze lampen creëren juist een verbinding met de gebruiker. De een schakelt alleen in als je er een glas water in giet. De ander heeft een sjaal nodig om op te lichten, terwijl de derde moet worden gekanteld. De gebruiker moet zich aanpassen aan de individuele karakters van de lampen.

www.pierrecastignola.com

PLANQ

Planq is een ontwerpstudio opgericht door Anton Teeuw, en de tweelingbroers Dennis en Joris Kortenhorst. “Onze producten en ontwerpen zijn natuurbewuste oplossingen die waarde creëren voor overschotten en de kracht van hernieuwbare materialen laten zien. Dit doen we door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale bronnen en reststromen te recyclen.” De studio staat op de lijst van ‘De Duurzame jonge 100 van Nederland’.

Rezign Ubu Chair
Deze stoel is een juweel van circulair ontwerp. Het hout is prachtig vormgegeven. De zitting is gemaakt van samengeperst textiel en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren(denim, army, suits en flax). Het onderstel is verkrijgbaar in eiken of walnoot.

De Unusual Chair
De ‘Unusual Chair Denim’ is gemaakt van gerecyclede denim en ‘De Unusual Chair Coffee’ van gerecyclede koffiezakken. Beide stoelen hebben een bioplastic geperste zitting en zijn elegant geplaatst op een massief eiken onderstel.

Vaste collectie

Verkoopinformatie
Planq - Anton Teeuw
06 - 53 63 06 84
a.teeuw@planqproducts.com
www.planqproducts.com
 

Rebekka Evers

Evers is afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven in de richting ‘Man & Activity’. Evers fascinatie voor kleur en de vele factoren die kleur beïnvloeden resulteren in ambachtelijke ontwerpen. ‘The Hidden Colour of Oak’ brengt de kleurverandering als gevolg van aantasting door de natuur in kaart, gevat in drie eikenhouten meubels. De focus ligt hierbij op ambacht en op het contrast tussen de originele en nieuw ontstane kleur. Eikenhout heeft de eigenschap van kleur te veranderen, wanneer het aanwezige looizuur hiermee in aanraking komt. Ieder meubelstuk bevat één onderdeel dat een oxidatieproces heeft ondergaan. Dit vormt de essentie voor het verdere ontwerp van het meubel.

www.rebekkaevers.com

Richard Hutten

Beschrijft zijn sobere, no-nonsens oeuvre zelf als ‘no sign of design’. Hij combineert een ambachtelijk maakproces met zijn grote fascinatie voor industriële productieprocessen.

This 101 Upholstered Chair en This Chair, Green
De stoelen in deze collectie hebben een super licht gewicht door het minimale gebruik van materiaal. Hutten deed samen met een ergonoom uitgebreid onderzoek naar de optimale vorm van de zitting. Daardoor is het een stoel geworden waarop je uren comfortabel kunt zitten.

Dandelion
‘Dandelion’ is geïnspireerd op de paardenbloem. Door de repeterende vormen projecteert deze vloerlamp van lasergesneden staal een sprookjesachtig lichtspel.

Verkoopinformatie
Lensvelt
020 - 221 86 24
p.kraaijenbrink@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl

Studio Hamerhaai

De Haarlem Shuffle
De Haarlem Shuffle in de Van Warmerdam Foyer wordt jaarlijks speciaal ingericht door uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit keer door Studio Hamerhaai.

Het Haarlemse duo Studio Hamerhaai maakt fris en duurzaam design. Van afval. Producten met een verhaal, van materialen die ze op een verrassende wijze hergebruiken. Bijvoorbeeld de transportkisten van het Rijksmuseum, de stoeltjes van de Amsterdam ArenA, maar ook de jerrycans van de plaatselijke snackbar.

Mozaïek tafel
Deze tafel heeft een mozaïek gemaakt van het hout van transportkisten. Dit is goed zichtbaar doordat Studio Hamerhaai speelt met de gelakte en ongelakte kant van het hout, met hier en daar een tekst of een pijl. De tafel heeft een gecoat wit stalen onderstel, zodat het geheel fris en luchtig blijft.

ArenA stoelen
De Amsterdam ArenA verving in 2017 alle stoeltjes. Studio Hamerhaai vond dat ze na 20 jaar trouwe dienst wel met pensioen mochten. Dus zorgden ze er met hun nieuwe ontwerp voor dat het voorheen actieve stoeltje een wat meer relaxte houding mocht aannemen.

Facet stalamp
Multiplex is een handig materiaal, maar niet echt mooi. Behalve die laagjes waaruit de plaat is opgebouwd: die zijn wél mooi. Dus maakte Studio Hamerhaai de ‘Facetlamp’ waar je alleen maar laagjes ziet. Dit multiplex komt uit het Nokia gebouw in Hoofddorp. Op de foto ziet u de hangende variant.

Rijkswachter XXL
Toen het Rijksmuseum werd gerenoveerd, was alle kunst in kisten opgeborgen. Het museum is weer open en Studio Hamerhaai maakt ‘Rijkswachters’ van de kisten. Van elke robot kan je achterhalen welk kunstwerk hij heeft bewaakt.

Verkoopinformatie
Studio Hamerhaai P16
06 - 16 33 00 02
info@studiohamerhaai.nl
www.rijkswachters.nl
www.studiohamerhaai.nl

Studio Job

Paper Floor Lamp
Meubels gemaakt van papier, karton en papier-mache. Ze herinneren ons aan de kleutertijd en samen knutselen. Studio Job liet zich voor zijn collectie inspireren door klassieke iconen, maar vervaardigde de objecten als moderne meubels. De lamp heeft een houten basis en is afgewerkt met karton en papier.

Verkoop informatie
Lensvelt
020 - 221 86 24
p.kraaijenbrink@lensvelt.nl
www.lensvelt.nl
 

Tim Teven

In ‘De Pressure serie’ gebruikt Tim Teven materiaalvervorming onder extreme druk als een hulpmiddel om te ontwerpen. Door een aantrekkelijk patroon in aluminiumplaten te drukken, wordt het materiaal zeer sterk. Dit maakt het mogelijk om meubels te maken van slechts 2 mm dikke aluminiumplaten. Dit resulteert in lichtgewicht krukken en banken, waarvan de vorm het patroon volgt om het constructieve detail te benadrukken. In de Philharmonie staan een bank en een kruk in een patroon geperst om het aluminium zowel sterkte als een visuele kwaliteit te geven.

www.timteven.com
 

VANOUDS

Tafel
De tafel is gemaakt van 150 jaar oud notenhout uit de Ardennen. Zodra het blad is afgewerkt, voorzien de ontwerpers van VANOUDS het hout van epoxyhars. Vervolgens wordt het blad met de hand geschuurd, gepolijst en geplaatst op een stalen onderstel.

Vaste collectie

Verkoopinformatie
VANOUDS AMSTERDAM
06 - 41 87 30 42
hello@vanoudsamsterdam.com
www.vanoudsamsterdam.com

Vrienden

Vrienden, opgericht door Eric Sloot en Paulien Berendsen, is niet alleen een nieuw meubelmerk met een innovatief verkoopconcept, het is ook een sociaal designnetwerk. Je bekijkt de meubelen namelijk niet in een traditionele winkel maar bij ‘Vrienden’, een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten. De Philharmonie is daar een van.

Katrijn
Voor de constructie van deze stoel gebruikte ontwerper Floris Hovers geen schroeven of lijm, maar een spantouw en maakte zo ‘een lowtech stoel die haaks staat op de huidige hightechontwikkelingen’. De stoel is gemaakt van berken triplex en de stoffen zijn van Kvadrat.

Bond
Bij deze interieuraccessoires draait alles om het aan elkaar klikken van de verschillende onderdelen met magneten. De tafels bestaan uit losse ronde bladen en poten van diverse hoogtes. Verder zijn er magnetische vazen en kaarsen.

Maria
Maria houdt van aandacht. Ondanks haar eigentijdse uiterlijk, flirt zij ook met de eeuwenoude Brabantse knopstoel. De stoel is een schoonheid en tegelijkertijd zit ze opvallend comfortabel.

Latte
Iedereen is anders en dat geldt ook voor de 6 stoelen van deze familie ‘Latte’. Elke stoel zit hetzelfde, maar heeft een eigen silhouet. Ze zijn vervaardigd van FSC-gecertificeerd Amerikaans tulpenboomhout.

Verkoopinformatie
www.vanvrienden.com

Željka Zrnic

A3 en B3 Side tables
Deze twee bijzettafeltjes van gepoedercoat metaal en gelakt MDF in verschillende kleuren werden geïnspireerd op het buisvormige meubelontwerp van de jaren 50. 

Verkoopinformatie
Željka Zrnić - MOBILIAR
+385 - 989 330 470
zeljka@mobiliar.com.hr
mobiliar.com.hr
facebook.com/mobiliarplace