Young Adults Theater

Young adults

De Young Adults Theater is een groep van jongeren tussen de 12 en 20 jaar, van VMBO tot VWO. Jochem Myjer deed in 2017 samen met directeur Jaap Lampe een oproep en uit alle aanmeldingen werd een groep jongeren geselecteerd die mee mochten denken over de programmering in het jubileumseizoen. Onder de naam Young Adults adviseren zij welke voorstellingen geschikt zijn voor jongeren en via een eigen instagram account @youngadultstheater geven zij leuke theatertips en posten berichten over wat zij zo al meemaken. De young adults bezoeken zowel in Haarlem als daarbuiten verschillende events, voorstellingen en concerten ter inspiratie. Door te luisteren naar de mening en ideeën van deze jongeren hoopt de Stadsschouwburg meer jongeren te bereiken in Haarlem.

In het jubileumseizoen organiseren de young adults ook een unieke avond voor alleen jongeren! Deze avond is dan alleen toegankelijk voor jongeren en er staat een editie gepland op vrijdag 1 maart 2019 onder de naam Young Adults Special met o.a. de voorstelling Revolutions van NTjong. De groep Young Adults bestaat op dit moment uit Jessie, Felipe, Julia, Jasmijn, Doseah, Amara, Leila, Beaudine, Bram en Floris.

Meer info en leuke theatertips voor iedereen van 12 t/m 19 jaar volg ze via instagram @youngadultstheater.

Klik hier voor alle voorstellingen die geschikt zijn voor jongeren
 

Quotes van de Young Adults

Jessie “Ik houd heel erg van theater en zou het liefst elke avond in de zaal zitten!”

Felipe “Ik wil graag anderen jongeren aansporen om naar theater te gaan. Het is zo mooi wat daar gebeurt.”

Julia “Het is heel leerzaam en de groep met jongeren is leuk. Ik kan het iedereen aanraden!”

Jasmijn “Ik wil er heel graag voor zorgen dat jongeren ook zien hoe leuk theater en muziek is.”

Amara “Ik wil via Young Adults Theater proberen ervoor te zorgen dat ik meer leeftijdsgenoten tegen kom in de Stadsschouwburg.”

Doseah “Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hierdoor leer ik gelijk om dingen te organiseren.”

Leila “Ik houd wel van de uitdaging om een grote groep jongeren aan te spreken.”

Bram “Ik doe mee omdat ik het leuk vind om mijn steentje bij te dragen aan onze cultuur en ik heel erg houd van theater.”

Floris “Ik kan nu aan jongeren laten zien hoe leuk theater is.”


Informatie of vragen

Voor meer informatie of vragen over Young Adults Theater kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie via het e-mailadres: marketing@theater-haarlem.nl OF youngadults@theater-haarlem.nl
 

De Young Adults organiseren tijdens het seizoen een unieke avond voor jongeren met o.a. pizza, muziek, voorstelling en meer. Een unieke avond voor jongeren van 12 t/m 19 jaar in de jarige Stadsschouwburg Haarlem. Op vrijdag 1 maart 2019 is de eerste editie REVOLUTIONS Young Adults Special. En tijdens het seizoen zijn er daarnaast nog genoeg voorstellingen voor jongeren, zie hieronder de link naar alle voorstellingen de komende tijd. En volg de Young Adults via instagram zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.