Philharmonie opent de deuren voor vluchtelingen

Tijdens een bijzonder concert op 6 april jl. hebben wij bekendgemaakt dat vluchtelingen gratis welkom zijn bij alle concerten dit seizoen in de Philharmonie.

Het concert van Channa Malkin, Maya Fridman & Artem Belogurov op 6 april jl. was gratis beschikbaar gemaakt voor Oekraïners en de gastgezinnen die hen opvangen. Het concert werd opgedragen aan de moeders en kinderen die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. Een volle zaal met veel Oekraïense vluchtelingen beleefde een bijzondere avond. Voorafgaand en na afloop van het concert was er ruimte voor ontmoeting en daar werd volop gebruik van gemaakt. 

Tijdens deze avond maakte algemeen directeur Edwin van Balken bekend dat er voor alle –nog niet uitverkochte- concerten 30 plaatsen kosteloos beschikbaar worden gesteld voor vluchtelingen. Niet alleen voor vluchtelingen uit Oekraïne, maar voor alle vluchtelingen die zich in onze regio proberen te vestigen. 

“Muziek in moeilijke tijden biedt troost, houvast en kan mensen verbinden. Iedereen is welkom bij ons en ik zie het als onze opdracht om juist voor mensen die hun land hebben moeten ontvluchten dit kleine beetje troost te kunnen bieden”, aldus Edwin van Balken.

Actiecode
Vluchtelingen kunnen via de kassa een actiecode opvragen waarmee de concerten gratis te reserveren zijn. Daarnaast zal de actiecode ook verspreid worden via regionale organisaties die zich bezighouden met het helpen van vluchtelingen.