Lampe belicht een laatste

Voor mij is het aftellen nu begonnen. Dinsdag 1 oktober hebben we mijn opvolger Edwin van Balken met veel bombarie binnengehaald. Een rode loper bij de artiesteningang, de voltallige directie met bloemen aan de deur en een maagdelijk leeg kantoor, dat maak je niet iedere dag mee. Vanaf dat moment is het overdragen en loslaten.

Ik maakte die ochtend een tour met Edwin door de Philharmonie en op iedere afdeling maakt Edwin kennis met de medewerkers en vertelde iedereen iets over zijn of haar werk. Ik was diep onder de indruk. Wat een mooi bedrijf! Dat zou je als directeur bijna vergeten, maar zo’n groot bedrijf is een ingenieus radarwerk en in het diepste binnenste spelen zich allerlei ingewikkelde processen af, waar je als directeur eigenlijk helemaal geen weet meer van hebt. Weet u wat de grootst klus is van onze ICT afdeling? Niet de mensen bij de les houden, niet back ups maken, niet storingen opheffen… de meeste tijd zit in de beveiliging, de spamfilters up-to-date houden en virussen afvangen. Dat is echt andere koek dan vijfiten jaar geleden. Verder ga ik de komende weken natuurlijk van alles voor de laatste keer doen: een laatste medewerkersoverleg, een laatste stafvergadering, een laatste directieoverleg, een laatste ambtelijk overleg, maar ook… een laatste Jazz Club Phil. Dat gaat me zeer aan het hart en ik bedoel natuurlijk een laatste Jazz Club Phil als directeur, want als jazzliefhebber blijf ik komen. Zaterdag 12 oktober is het zo ver: dan speelt de Nederlandse toetsenist Jasper van ’t Hof, winnaar van de BUMA Boy Edgar Prijs 2018 met zijn BBE Trio samen met saxofoniste Tineke Postma. Zorg dat u dat niet mist, want Tineke woont en werkt een groot deel van haar tijd in het mekka van de jazz: New York. Ik ga de Haarlemse jazzliefhebbers die avond voor een laatste keer welkom heten in Jazz Club Phil!

Jaap Lampe schrijft in deze wekelijkse column over culturele activiteiten. Reageren kan via www.twitter.com/JaapLampe.

Cookies
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Privacy and cookies