Young Adults Theater

 

Event met Pizza, DJ, Rundfunk, Photobooth en meer, georganiseerd door de young adults voor jongeren t/m 18 jaar in de jarige Stadsschouwburg Haarlem.

Op vrijdagavond 2 november a.s. organiseren de young adults, een groep van 10 jongeren (13 - 18 jaar) een unieke avond in de Haarlemse Stadsschouwburg. De avond begint met een voorstelling van Rundfunk en daarna hebben de young adults verschillende activiteiten door het hele gebouw georganiseerd. Zoals een disco met live DJ, ook is er een loterij met leuke prijzen en in de foodcorner kun je pizza, popcorn en andere eten verkrijgen. Bij de bar zijn non alcoholische drankjes te koop en om deze avond compleet te maken kun je in de photobooth een leuke foto met je vrienden of vriendinnen maken en gelijk meenemen.

Datum: vrijdag 2 november
Aanvang 19.45 uur
Locatie Stadsschouwburg Haarlem
Toegangsprijs is €16,- p.p. inclusief drankje.

De kaartverkoop is gestart!
 

Young adults

De Young Adults Theater is een groep van 10 jongeren tussen de 12 en 17 jaar, van VMBO tot VWO. In 2017 deed Jochem Meijer een oproep en uit alle aanmeldingen werden tien jongeren geselecteerd die mee mochten denken over de programmering in het jubileumseizoen 1819. Onder de naam Young Adults adviseren zij welke voorstellingen geschikt zijn voor jongeren en via een eigen instagram account @youngadultstheater geven zij leuke theatertips en posten berichten over wat zij zo al meemaken. De young adults bezoeken zowel in Haarlem als daarbuiten verschillende events, voorstellingen en concerten ter inspiratie. Door te luisteren naar de mening en ideeën van deze jongeren hoopt de Stadsschouwburg meer jongeren te bereiken in Haarlem.

In het jubileumseizoen organiseren de young adults twee avonden onder de naam No Parents Allowed! Deze avonden zijn alleen toegankelijk voor jongeren en de eerste is op vrijdag 2 november a.s., de twee editie is op 1 maart 2019 met Revolutions van NTjong. De 10 jongeren zijn Jessie, Felipe, Julia, Jasmijn, Doseah, Amara, Leila, Beaudine, Bram en Floris.


Meer info en leuke theatertips voor iedereen tussen de 12 en 19 jaar volg ze via instagram @youngadultstheater. Een link naar alle voorstellingen die geschikt zijn voor jongeren zijn ondergebracht via deze link: www.theater-haarlem.nl/jongeren
 

Quotes van de Young Adults

Jessie “Ik houd heel erg van theater en zou het liefst elke avond in de zaal zitten!”

Felipe “Ik wil graag anderen jongeren aansporen om naar theater te gaan. Het is zo mooi wat daar gebeurt.”

Julia “Het is heel leerzaam en de groep met jongeren is leuk. Ik kan het iedereen aanraden!”

Jasmijn “Ik wil er heel graag voor zorgen dat jongeren ook zien hoe leuk theater en muziek is.”

Amara “Ik wil via Young Adults Theater proberen ervoor te zorgen dat ik meer leeftijdsgenoten tegen kom in de Stadsschouwburg.”

Doseah “Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hierdoor leer ik gelijk om dingen te organiseren.”

Leila “Ik houd wel van de uitdaging om een grote groep jongeren aan te spreken.”

Bram “Ik doe mee omdat ik het leuk vind om mijn steentje bij te dragen aan onze cultuur en ik heel erg houd van theater.”

Floris “Ik kan nu aan jongeren laten zien hoe leuk theater is.”


Informatie of vragen

Voor meer informatie of vragen over Young Adults Theater kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie via het mailadres: marketing@theater-haarlem.nl OF youngadults@theater-haarlem.nl