Vrienden

 Vrienden, opgericht door Eric Sloot en Paulien Berendsen, is niet alleen een nieuw meubelmerk met een innovatief verkoopconcept, het is ook een sociaal designnetwerk. Je bekijkt de meubelen namelijk niet in een traditionele winkel maar bij ‘Vrienden’, een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten. De Philharmonie is daar een van.

Katrijn
Voor de constructie van deze stoel gebruikte ontwerper Floris Hovers geen schroeven of lijm, maar een spantouw en maakte zo ‘een lowtech stoel die haaks staat op de huidige hightechontwikkelingen’. De stoel is gemaakt van berken triplex en de stoffen zijn van Kvadrat.

Bond
Bij deze interieuraccessoires draait alles om het aan elkaar klikken van de verschillende onderdelen met magneten. De tafels bestaan uit losse ronde bladen en poten van diverse hoogtes. Verder zijn er magnetische vazen en kaarsen.

Maria
Maria houdt van aandacht. Ondanks haar eigentijdse uiterlijk, flirt zij ook met de eeuwenoude Brabantse knopstoel. De stoel is een schoonheid en tegelijkertijd zit ze opvallend comfortabel.

Latte
Iedereen is anders en dat geldt ook voor de 6 stoelen van deze familie ‘Latte’. Elke stoel zit hetzelfde, maar heeft een eigen silhouet. Ze zijn vervaardigd van FSC-gecertificeerd Amerikaans tulpenboomhout.

Verkoopinformatie
www.vanvrienden.com