Studio Hamerhaai

De Haarlem Shuffle

 

De Haarlem Shuffle in de Van Warmerdam Foyer wordt jaarlijks speciaal ingericht door uitsluitend Haarlemse ontwerpers en ondernemers. Dit keer door Studio Hamerhaai.

Het Haarlemse duo Studio Hamerhaai maakt fris en duurzaam design. Van afval. Producten met een verhaal, van materialen die ze op een verrassende wijze hergebruiken. Bijvoorbeeld de transportkisten van het Rijksmuseum, de stoeltjes van de Amsterdam ArenA, maar ook de jerrycans van de plaatselijke snackbar.

Mozaïek tafel
Deze tafel heeft een mozaïek gemaakt van het hout van transportkisten. Dit is goed zichtbaar doordat Studio Hamerhaai speelt met de gelakte en ongelakte kant van het hout, met hier en daar een tekst of een pijl. De tafel heeft een gecoat wit stalen onderstel, zodat het geheel fris en luchtig blijft.

ArenA stoelen
De Amsterdam ArenA verving in 2017 alle stoeltjes. Studio Hamerhaai vond dat ze na 20 jaar trouwe dienst wel met pensioen mochten. Dus zorgden ze er met hun nieuwe ontwerp voor dat het voorheen actieve stoeltje een wat meer relaxte houding mocht aannemen.


Facet stalamp

Multiplex is een handig materiaal, maar niet echt mooi. Behalve die laagjes waaruit de plaat is opgebouwd: die zijn wél mooi. Dus maakte Studio Hamerhaai de ‘Facetlamp’ waar je alleen maar laagjes ziet. Dit multiplex komt uit het Nokia gebouw in Hoofddorp. Op de foto ziet u de hangende variant.

 

Rijkswachter XXL
Toen het Rijksmuseum werd gerenoveerd, was alle kunst in kisten opgeborgen. Het museum is weer open en Studio Hamerhaai maakt ‘Rijkswachters’ van de kisten. Van elke robot kan je achterhalen welk kunstwerk hij heeft bewaakt.

 

Verkoopinformatie
Studio Hamerhaai P16
06 - 16 33 00 02
info@studiohamerhaai.nl
www.rijkswachters.nl
www.studiohamerhaai.nl